Dětská MTB stezka u Ede

Sobotní předpověď počasí slibovala krásných 15 stupňů a sluníčko k tomu, a tak jsem navrhla zajet si na dětskou MTB stezku u Ede, kterou jsem nedávno objevila při brouzdání na internetu. Lákala mě hlavně podzimně zbarvená příroda, spadané listí a s trochou štěstí i nějaké hříbky kolem cesty:-) Jako vedlejší cíl jsem měla v záloze rozhlednu u Lunterenu, ale to jsem si nebyla jistá, jestli ji zvládneme.

20201031_141712-nahled

Ráno jsme si udělali pohodu, Raďa nachystal kola a po 11. hodině jsme vyrazili. Za hodinu a deset minut jsme zaparkovali v Ede u sportovního areálu (ulice Bosrand). Přejeli jsme hlavní silnici a po Otterloseweg jsme dojeli k parkovišti u restaurace Amadeus, kde jsme najeli na lesní stezku MTB Lunteren. Ta se po 1 km napojila na MTB Ede kinderroute. Tato stezka je značená zeleným stromečkem se dvěma kolečky (chtěla jsem si značení vyfotit, ale pak na to úplně zapomněla) a pravidlem je, že děti na ní mají přednost. Potkali jsme pár tatínků s dětmi, ale i pár opravdových bajkerů.

Verča s Ondrou byli úplně nadšení. Úzká stezka se klikatila lesem, kousek do svahu, kousek dolů, zatáčky, pár umělých kopečků za sebou, prohlubně, bláto, listí atd.

obrazek obrazek

Okruh měří asi 4,5 km. Jedno kolečko nám opravdu nestačilo, a tak jsme v tom druhém odbočili k rozhledně, kterou jsem navrhovala. Jeli jsme po fialově značené MTB Lunteren. Po 4 km jsme dojeli ke krásné rozhledně De Koepel. Měli jsme štěstí, protože dnes byla naposledy otevřená před zimní přestávkou. U vstupu nám nadšený správce řekl pár slov o historii této oblasti a důvodu výstavby rozhledny. Nahoře byl pěkný výhled na okolní lesy.

obrazek obrazek

Dole jsme snědli sušenky, vypili teplý čaj a vyrazili na cestu zpět. Po singletrailu jsme do protisměru jet nemohli, a tak jsme využili lesní cesty (většinou určené pro vyjížďky s koňmi). V jednom úseku jsme koně opravdu potkali, a tak Raďa, aby se mu vyhnul, zabočil na singletrail a kousek MTB stezky jsme si zopakovali :-) Verča byla zmatená, skoro se nám ztratila, ale dobře to dopadlo. Kousek od Grand cafe & cafetaria Bospark Ede jsme najeli zpět na dětskou MTB stezku, dokončili druhé kolečko a dojeli k autu. Děti říkaly, že by si to daly klidně ještě potřetí :-) Super, takže příště zas.

Pěkné video stezky je třeba zde.

Další tipy na MTB stezky s dětmi zde.

Odkazy na mapy:

Martina | 31. 10. 2020 So 21.27 | Cestování, Belgie a NL, Cykloturistika | Tisk | 42x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: