Domácí rohlíky

Recept na rohlíky jsem dostala od Jarky. Peče je několikrát do týdne, tak jsem se odhodlala je také zkusit.
20201121_181520-nahled
  • 500g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • lžička cukru
  • 300 ml mléka
  • 30g sádla a 30g oleje (nebo jen 60g oleje)
  • jedno čerstvé nebo sušené droždí

Do vlažného mléka dáme cukr a rozdrobíme do něj droždí. Necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku s olejem a sádlem, přidáme sůl a kvásek a vypracujeme těsto. Zakryté těsto necháme kynout cca 45 – 60 minut. Na jeden rohlík si odvážíme 60g těsta. Ze 60g bochánků vyvalujeme trojúhelníky, které postupně zavineme a vznikne rohlík. Na plech s pečícím papírem pokládáme rohlíky zhruba 10 cm vedle sebe a necháme ještě kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C dozlatova, což je 10–13 minut. Po upečení dáme vychladnout na mřížku.

Těsto se vůbec nelepí a krásně se s ním pracuje. Rohlíky ničím nepotíráme, ani před, ani po upečení.

Z uvedeného množství těsta vyjde 15–16 rohlíků.

Obrázky jsou z prvního pečení, kdy mi vyšlo 12 rohlíků. Esteticky sice nic moc, ale na první pokus dobrý. Příště musím nechat ještě kynout před vložením do trouby, poprvé jsem jaksi zapomněla.
20201121_174055-nahled

Martina | 21. 11. 2020 So 20.13 | Vaření, Chleba | Tisk | 14x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: