Kulajda

Na blogu už recept na kulajdu máme – od Marti: Jihočeská kulajda. Já si však pamtuji kulajdu s vajíčkem, a tak jsem si na netu našel další „kulajdové“ recepty a podle nich uvařil mojí variantu.

Ingredienace

  • 2 hrsti sušených hub
  • sůl
  • špetka kmínu
  • brambory
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • hladká mouka na jíšku
  • 100 ml zakysané smetany (neměl jsem)
  • kopr podle chuti
  • 3 vajíčka
  • ocet na dochucení
  • bobkový list a nové koření

Když Marťa chystá houby na houbovou polévku, tak je vždy dá do hrnku a zaleje horkou vodou z konvice. Takže tím jsem začal. Poté jsem pokračoval s přípavou jíšky z hladké mouky a másla. Jakmile bylo hotovo, zalil jsem jíšku vodou a přidal na kostičky nakrájené brambory a koření. Do hrnce jsem vylil i obsah hrnku s houbama.

Mezitím jsem dal vařit dvě vajíčka na tvrdo. Jakmile byly hotové, tak jsem je oloupal a propasíroval přes mřížku do hrnce s polévkou. Hned poté jsem do ní přidal i třetí vajíčko a rozmíchal. Nakonec jsem přidal smetanu (s trochou mouky, protože mi polévka přišla řídká), kopr a ocet na dochucení a ještě chvíli vařil.

Myslím, že na můj první pokus byla polévka dobrá.

Radim | 23. 1. 2021 So 22.35 | Vaření, Polévky | Tisk | 7x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: