Pórkové bulky

V neděli večer jsem si pročítala lednový Albert magazín a narazila na recept na tyto pórkové bulky. Hned v pondělí jsem je upekla. Ani jsem je nestihla vyfotit upečené na plechu, zmizely kosmickou rychlostí (Verča snědla tři).
porkove-bulky-nahled
  • 2 pórky (myslím, že jsem dala jen 1 velký)
  • 200 g nastrouhaného sýra (v receptu byl „oude“, ale dala jsem „jonge“)
  • 85 g másla
  • 500 g samokypřící mouky (dala jsem hladkou mouku a 2 lžičky prášku do pečiva)
  • 1 lžička kmínu
  • sůl, pepř
  • 2 vejce
  • 200 ml podmáslí

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Pórky rozkrojíme podélně na poloviny a opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Poté je nakrájíme na tenké proužky. Máslo si nakrájíme na malé kostky. Smícháme mouku s práškem do pečiva, pepřem, špetkou soli, kmínem, vejcem a máslem. Hněteme do vzniknutí drobivého těsta. Vmícháme podmáslí a poté přidáme pórek, sýr a druhé vejce. (Těsto se mi strašně lepilo na ruce, a tak jsem si vzala na pomoc hnětač) V receptu je uvedeno, že se těsto má vyklopit na pomoučenou pracovní plochu a má se z něho vyválet obdélník o tloušťce 2 cm (cca 24×24 cm) a vykrojit 16 čtverců. Já jsem místo toho z těsta dělala rovnou bochánky a dávala jsem je na plech vyložený pečícím papírem. Potřela jsem je rozkvedlaným vajíčkem a pekla asi 30 – 35 minut, dokud nebyly zlaté.

Teď jsem si všimla, že v odkaze na původní recept je i videopostup, tak snad pomůže.

Martina | 25. 1. 2021 Po 21.51 | Vaření, Chleba | Tisk | 16x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: