Šlehačková bábovka

V ledničce na mě už delší dobu koukala smetana ke šlehání, kterou si Raďa přál koupit k přípravě nějakého svého super dezertu a já se na ni skoro bála sáhnout. Bohužel čas plynul, dezert nikde a datum spotřeby se blížilo. Raďa souhlasil, že z ní můžu udělat bábovku a svůj dezert nám udělá někdy jindy. Našla jsem si recept na bleskovou šlehačkovou bábovku. Byla výborná.
20210302_113837-nahled
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g cukru (dala jsem 200 g a příště asi ještě uberu)
  • 3 vejce
  • 300 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakaa

Do mísy nalijeme smetanu, přidáme celá vejce, promícháme metličkou, zašleháme cukr a mouku s práškem do pečiva.

Dvě třetiny hmoty nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy, zbytek obarvíme kakaem, důkladně promícháme a nalijeme na světlé těsto.

Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Po vyklopení ještě teplou pocukrujeme.

Pozn. Formu jsem vymazala sádlem a vysypala strouhankou. Pekla jsem skoro 40 minut při 180°C. Nechala jsem vychladnout ve formě, a pak bábovku krásně vyklopila.

obrazek obrazek

Martina | 2. 3. 2021 Út 18.34 | Vaření, Sladká jídla, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 18x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: