Dukátové buchtičky

  • 40 dkg hladké mouky
  • trochu soli
  • 3 dkg práškového cukru
  • 1/4 l mléka
  • 1 žloutek
  • citronová kůra
  • 4 dkg másla
  • kvásek: 1/2 dcl mléka, 2 dkg droždí, 1 lžíce cukru

Do vlažného mléka dáme cukr a droždí a necháme vykynout.

V mouce smícháme sůl, cukr, v mléce rozmíchaný žloutek a rozpuštěné vlažné máslo. Přilijeme kvásek a vypracujeme ne příliš tuhé těsto (až se dělají velké bubliny a nelepí se). Dáme vykynout.

Z těsta tvoříme malé buchtičky. Na plechu necháme nakynout a pečeme ve vyhráté troubě asi 20 minut.

Martina | 24. 7. 2007 Út 21.33 | Vaření, Sladká kuchyně, Sladká jídla | Tisk | 645x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb podvodnik

Výborné dukátové buchtičky udělala jsem je a celá rodina si pochutnala.

15. 8. 2012 St 21.28

[2]reagujmejlweb dada

výborné :-P

4. 10. 2012 Čt 20.37

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: