Voňavé pivní preclíky

Na rozdíl od většiny jiných druhů pečiva mají preclíky jednu velikou výhodu – vydrží nezvykle dlouho (pokud je tedy ovšem dřív někdo nesní :-) precliky-vse-nahled
  • 400 g polohrubé mouky
  • 100 g tuku
  • 220 ml vlažného piva
  • 1 žloutek
  • 20 g droždí
  • 1 lžička cukru
  • mletý pepř podle chuti
  • sůl
  • na potření: 1 žloutek a 50 ml piva
  • na posypání: hrubá sůl, mák, kmín

precliky-priprava-nahled Trochu mouky smícháme s cukrem a rozdrobeným droždím, zalijeme částí vlažného piva a v teple necháme vzejít kvásek. Přilijeme zbylé pivo a rozhřátý vlažný tuk, přidáme žloutek, zbytek mouky, osolíme, opepříme a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple vykynout asi 45 minut. Vykynuté těsto rozdělíme na malé kousky, rozválíme do podoby válečků a libovolně je stočíme. Preclíky potřeme žloutkem rozšlehaným v pivu a posypeme hrubou solí, mákem, popř. kmínem, sezamovými semínky apod. Pečeme při 175°C.

Tip: Já jsem si těsto připravila v domácí pekárně a použila jsem 1,5 dávky :-)

precliky1-nahled precliky2-nahled

Martina | 25. 10. 2009 Ne 20.32 | Vaření, ostatní pro pekárnu | Tisk | 722x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujweb ČoKoŁáĐQa

máte pěkný a zajmavý blog =) něco se dá určitě použít ;)

1. 11. 2009 Ne 14.29

[2]reagujmejlweb dada

pivní to je něco pro mého manžela :-D jen nevím jestli ti takto upletu :-P

4. 10. 2012 Čt 20.01

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: