Sladkokyselé kuře s ananasem

Tento rychlý recept jsem našla v prosincovém čísle magazínu Albert. Na obrázku vypadalo jídlo velmi lákavě, takže jsem neváhala a vyzkoušela. Moooc dobré, doporučuji. sladkokysele-kure-nahled
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 menší kuřecí prsa nakrájená na kousky
  • 9 lžic kečupu
  • 3 lžíce octa
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 malá cibule, nakrájená nahrubo
  • 2 červené papriky, nakrájené na větší kusy
  • 200g kompotovaného ananasu, nakrájeného na kusy
  • 100g čerstvých fazolek, nasekaných
  • hrst solených kešu oříšků, opražených
Ve velké pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm maso tak, aby zezlátlo ze všech stran. Pak přidáme kečup, ocet, cukr, česnek, cibuli a papriky, stáhneme oheň na minimum a dusíme pod pokličkou. Podlijeme vodou, jestli bude potřeba. Po 10 minutách přidáme ananas a fazolky a dusíme dalších 5 minut, nebo dokud maso úplně nezměkne. Necháme chvilku odležet, dobře zamícháme a nakonec přidáme i kešu oříšky. Podáváme s rýží. sladkokysele-kure-s-ryzi-na-taliri-nahled

Martina | 23. 1. 2010 So 19.29 | Vaření, Jídla z masa, Drůběž a králík | Tisk | 1560x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb Marek

To vypadá velmi pěkně, doufám že se k tomu co nejdřív dokopu a uvařím to.

27. 1. 2013 Ne 23.41

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: