Pečené maso na houbách

Houby mám moc ráda, a tak na tento víkend zvítězil recept s pečeným masem na houbách, který jsem náhodou našla na internetu na stránkách jedné psí fanynky. maso-na-houbach-talir-nahled
  • maso (vepřová pečeně, krkovice, kuřecí maso, prostě cokoliv máte rádi)
  • houby (čerstvé nebo sušené dopředu namočené)
  • cibule
  • česnek
  • pepř, sůl, drcený kmín
  • hladká mouka
  • sladká paprika
  • olej
  • pro mlsoty – 2 kelímky zakysané smetany

Plátky masa naklepeme, opepříme, osolíme, posypeme paprikou a maličko zaprášíme moukou. Pekáč vytřeme tukem a vhodíme do něj nakrájenou cibuli, nakrájené houby, rozetřený česnek, plátky masa a posypeme drceným kmínem. Vložíme do středně rozpálené trouby. Podle potřeby průběžně podléváme vodou, nejen aby se nám to nepřipeklo, ale aby se vytvořilo i více šťávičky. Ke konci pečení můžeme přisypat trošku mouky nebo hotové jíšky a promícháme.

Tip pro mlsouny – můžete přidat dva kelímky kysané smetany, když přidáváme mouku, dostane to jemnější chuť a máme smetanovu omáčku. Samozřejmě ke konci pečení můžete trochu vše dokořenit.

maso-na-houbach-nahled

Martina | 9. 1. 2010 So 20.49 | Vaření, Jídla z masa, Vepřové maso | Tisk | 2449x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: