Medová křidýlka na zázvoru

Příjemná medová chuť a křupavá kůžička kuřecích křidýlek. medova-kridylka-nahled
  • kuřecí křidýlka (já spíš používám paličky)

Na marinádu:

  • 4 velké stroužky česneku
  • 130 ml tekutého medu
  • 2–3 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 30 g nasekaného čerstvého zázvoru
  • sůl a pepř na dochucení

V míse smícháme prolisovaný česnek, med, sójovou omáčku, citronovou šťávu, sůl, pepř a zázvor a do vzniklé marinády vložíme maso. Necháme v chladu marinovat několik hodin nebo přes noc. Troubu předehřejeme na 200oC ( horkovzdušnou na 180oC). Křidýlka vyjmeme z marinády, vložíme do pekáče a pečeme zhruba 30 minut. Zbylou marinádu dáme do kastrůlku a tři čtyři minuty povaříme, aby zhoustla. Pak ji přelijeme přes maso, zvyšíme teplotu o 20 stupňů a deset minut dopékáme, aby bylo zlatohnědé.

Recept jsem si opsala odněkud z internetu, ale bohužel jsem si nenapsala zdroj.

Martina | 15. 9. 2010 St 15.06 | Vaření, Jídla z masa, Drůběž a králík | Tisk | 432x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: