Španělské ptáčky

Můj první pokus o španělské ptáčky.

na-taliri_resize
  • 4 plátky hovězího masa
  • sůl, mletý pepř
  • hořčice
  • olej
  • 1 středně velká cibule
  • hladká mouka

Na náplň:

  • párek
  • vejce
  • sterilovaná okurka

Tenké plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a naplníme párkem, čtvrtkou natvrdo uvařeného vejce a kouskem okurky. Maso stočíme a dobře upevníme jehlami na závitky nebo nití.

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Vložíme závitky, opečeme ze všech stran, mírně podlijeme a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka (já jsem použila tlakový hrnec).

Závitky pak vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zamícháme a důkladně provaříme. Šťávu přecedíme (nemusíme), ze závitků odstraníme upevňovací jehly, maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.

smotane-ptacky_resize v-hrnci_resize prurez_resize

Martina | 30. 10. 2010 So 11.38 | Vaření, Jídla z masa, Hovězí maso | Tisk | 453x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb dada

moccc dobré

4. 10. 2012 Čt 20.09

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: