Hovězí ragú

Po kratší odmlce opět začínáme psát :-). Důvodem bylo narození dcery Veroniky a s tím spojené větší zatížení rodičů :-), tj. kojení, vaření, vstávání v noci, oslavování, vánoční návštěvy a pod. Dnes první den v roce 2011 si Marťa našla v naší kuchařce „Velká domácí kuchařka“ recept „Hovězí ragú“ a na mně bylo, abych ho zrealizoval do poživatelné formy.

hovezi-ragu

Hovězí ragú s bramborovou kaší

Jsou potřeba následující ingredience:

  • 2 lžíce oleje,
  • 1 lžička cukru,
  • 1 cibule,
  • 400 – 600 g zadního hovězího (kýta),
  • sůl,
  • 200 ml červeného vína,
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer a petržel),
  • 1 lžíce másla,
  • hladká mouka,
  • koření (nové koření, bobkový list, pepř).

Na rozehřátém oleji jsem zkaramelizoval trochu cukru a přidal jsem najemno nakrájenou cibuli, kterou jsem osmahl do světlehněda. Poté jsem přidal na kousky nakrájené hovězí maso, které jsem krátce osmahl. Osolil jsem jej, přidal trochu koření a půlku vína a nechal dusit téměř doměkka (podle potřeby jsem podléval vodou). Mezitím jsem nakrájel zeleninu na kolečka a přidal k masu. Jakmile bylo maso jakžtakž měkké přidal jsem do něj jíšku udělanou z másla a hladké mouky. Po zhoustnutí jsem přidal zbytek vína a nechal dusit doměkka.

V kuchařce je napsáno, že se podává s různými druhy noků, ale já jsem k ragú udělal bramborovou kaši, jak si Marťa poručila. Jídlo nám chutnalo, víno a trocha koření přidalo jídlu příjemnou vůni. Jídlo bylo trochu nasládlé, a to já mám rád :-).

Radim | 1. 1. 2011 So 13.39 | Vaření, Hovězí maso | Tisk | 540x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: