Běžkování kolem Paprsku

Během jedné z vánočních návštěv jsem se domluvil s Martininým taťkou, že vyrazíme během svátků někam na běžky. Potřeboval jsem trochu odreagovat a nabrat síly a energii na ty moje ženské :-). Domluvili jsme se na čtvrtek na 30. prosince. Ze začátku jsme diskutovali o přejezdu Jeseníků z Ramzové na Ovčárnu, ale poté se rozhodli pro oblíbenou vyjížďku na Paprsek. Z tama, abychom se nevraceli zpět po stejné cestě, tak jsme si to naplánovali po nevyzkoušené trase do Starého Města pod Sněžníkem. Předpověď slibovala krásné slunečné počasí s teplotami pod –10°C :-).

pohled-na-praded-nahled

Ráno jsme se setkali v rychlíku a s jedním přestupem v Zábřehu jsme dorazili po půl deváté do Ostružné. Mráz byl opravdu třeskutý, při nádechu mi úplně zamrzal nos. Vyzvedli jsme v penzionu Sport Ivu s Vlastíkem, kteří tam byli až do Silvestra, a vyrazili údolím nahoru k vleku „železárna“, kde jsme nasadili běžky a už po pěkně upravených trasách jeli na rozcestí u Císařské lovecké chaty. Rozhodli jsme se nejdřív zajet na občersvení na Paprsek, než se tam nahrne spousta dalších běžkařů. Poté jsme udělali okruh přes Smrk a vrátili se po zelené zpět na Paprsek.

obrazek obrazek

Tam jsme nechali Pipiny a pokračovali dál po zelené značce do Starého Města. Mělo to být sedm a půl kilometru, ale vyšlo to zhruba tak na necelou hodinu, protože trasa byla krásně upravená a vedla téměř po celou dobu z kopce. Můžu říci, že takové sjezdy jsem už dlouho nezažil, musel jsem párkrát vyjet ze stopy a trochu brzdit :-). Prostě husté – nahoru bych to nechtěl jet. Na nádraží ve Starém Městě jsme byli hodinu před odjezdem vlaku. Cesta domů byla zajímavá, ze začátku se vlak nemohl rozjet, protože měl pravděpodobně zamrzlé brzdy a druhý vlak, kterým jsme jeli z Hanušovic, byl totálně narvaný. Tyto cestovní patálie však nemohly zkazit tak krásný den :-)

Odkazy na mapy:

Radim | 30. 12. 2010 Čt 13.40 | Cestování, Česká republika | Tisk | 573x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejl Michal Volčko

Jen malá poznámka : V Ostružné k vlek u Řetězárna ( viz http://www.skiostruzna.cz/),

jinak perfektní den.

Michal

1. 1. 2011 So 20.05

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: