Panenka v kabátku

Na mňamku z vepřové panenky jsme se těšili už docela dlouho. Jen jsme nevěděli, jak z ní připravit něco opravdu dobrého. Inspiroval nás pořad Prostřeno a recept od paní Jany. IMG_0163_resize

Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 1 vepřovou panenku (cca 350–400 g)
  • asi 16 plátků anglické slaniny
  • hořčice
  • 1 cibule
  • sůl, pepř, bylinky (např. provensálská směs, tymián, oregáno)
  • olej

na omáčku:

  • 1 kelímek smetany
  • 3 lžičky hořčice
  • sůl, pepř, špetka kari
  • trocha mouky nebo hotové jíšky k zahuštění (pokud je omáčka řídká)
IMG_0157_resizeIMG_0159_resize

Odblaněnou panenku jsem rozdělila na polovinu (pro lepší manipulaci). Osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a trochu zakápneme olejem. Připravíme si plátky anglické slaniny (jeden vedle druhého, spíš trošku přes sebe), potřeme hořčicí a panenku do nich zavineme. Na pánvi rozpálíme olej a panenku orestujeme, aby se zatáhla a slanina se lehce osmahla. Poté přisypeme nakrájenou cibuli, podlijeme ještě trochou oleje a vodou a dáme péct do trouby (paní Jana maso vyjmula z pánve do pekáčku, ale my máme pánev, kterou můžeme dát i do trouby). Po upečení maso vyjmeme a do výpeku vmícháme smetanu a hořčici, dochutíme a povaříme, aby omáčka zhoustla. Omáčkou přelijeme nakrájené kousky panenky (paní Jana z výpeku odstranila cibuli a bylinky, my ale cibulku rádi, tak jsme ji tam nechali :-)

IMG_0160_resize

Martina | 18. 2. 2011 Pá 21.16 | Vaření, Jídla z masa, Vepřové maso | Tisk | 564x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: