Povidlové taštičky

hotove-tasticky-nahled
Bramborové taštičky s povidly sem tam míváme v naší jídelně, ale zatím jsem je zkusil jen jednou a až tak moc mi nejely – nejspíš nebyly dobře udělané:-). Každopádně mě to trochu nakoplo. Navíc jsem si vzpomněl na mládí, kdy jsem jednou byl u kamaráda ze základky na obědě doma a dostali jsme podle mě právě povidlové taštičky. Takže rozhodnuto, jeden den z tohoto víkendu budou povidlové taštičky :-). Ingredience jsou běžně dostupné, navíc máme exkluzívní domácí povidla :-). Před víkendem jsme akorát koupili dvě vykrajovátka za pár korun a mohlo se začít vařit.

Příprava byla jednoduchá. Připravil jsem si bramborové těsto ze sáčku (ručně dělané jsem nikdy nedělal a asi by to bylo daleko pracnější). Z těsta jsem vyválel placku a vykrajovátky vykrajoval kolečka z těsta. Doprostřed jsem dal vždy necelou lžičku povidel a pomocí vykrajovátka spojil. Takto jsem připravil z celého těsta taštičky, které jsem poté na dvě části hodil do osolené vroucí vody. Jakmile byly taštičky hotové, tak vystoupaly k hladině. Taštičky jsem ve vodě nechal zhruba 8 minut.

syrove-tasticky-nahled

Marťa se vzhlédla v kuchařských pořadech, a tak musela načančat talíř po vzoru Kluků v akci. Posypala taštičky cukrem a ořechy a polila máslem. Výsledek byl nad očekávání chutný. Sám jsem byl překvapen, že nastrouhané ořechy přidaly jídlu hodně navíc. V duchu jsem se jen olizoval nad představou taštiček posypaných nastrouhaným perníkem, který miluji :-).

Radim | 19. 2. 2011 So 20.14 | Vaření, Sladká jídla | Tisk | 1422x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: