Čočka nakyselo

  • 400g čočky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • ocet, sůl, pepř

Přebranou a propláchnutou čočku namočíme na 2 hodiny do studené vody, potom ji v téže vodě uvaříme doměkka. Drobně pokrájenou cibule osmažíme na oleji dozlatova, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme trochou vody a vývarem z čočky, rozšleháme a dobře povaříme. Do omáčky přidáme čočku, ochutíme octem, opepříme, osolíme a za stálého míchání krátce povaříme. Podáváme se sázenými vejci nebo opečenou uzeninou a chlebem.

Martina | 23. 7. 2007 Po 21.47 | Vaření, Zeleninové pokrmy, Luštěniny | Tisk | 426x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb dada

jeee to už jsme dlouho neměli

4. 10. 2012 Čt 20.15

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: