Svíčková

Na Verčiny narozeniny jsme pozvali babičky a dědy na oslavu a na slavnostní oběd jsme s Marťou uvařili svíčkovou. Důvod byl prostý, nikdy jsem ji nedělal, a tak jsem ji chtěl zkusit a navíc jsme si v Ikei koupili brusinky, které měly za chvíli projít. Po shlednutí následujících receptů na netu jsem koupil 1,8 kila hovězího zadního, špek a večer před oslavou se pustil do díla.

na-taliri-nahled

Svíčková na smětaně

Rozhodl jsem se, že maso udělám v římském hrnci. Takže jsem maso očistil a v hrnci promíchal s nastrouhanou zeleninou, kořením a máslem (toho jsme dali méně) – vše podle receptu. Hrnec jsem nějak vměstnal přes noc do lednice a ráno jej strčil do trouby a necelé dvě hodiny pekl. Upečené maso jsem vyndal a nakrájel na plátky. Ze šťávy a zeleniny, jsem po vybrání koření, udělal přidáním smetany (a mléka) omáčku. Maso jsem do ní pak šupl.

Myslím, že na poprvé to bylo výborné. Možná trochu více osolit (ale papkala to s námi i Verča) a hlavně maso dát na menší kousky. Měl jsem tam jeden velký flák a ten byl uprostřed trochu tvrdší. Jinak to fakt byla mňamka :-).

obrazek obrazek

Radim | 17. 12. 2011 So 22.08 | Vaření, Hovězí maso | Tisk | 660x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb Michal Volčko

Byla to opravdová pochoutka! Opravte si prosím link na můj blog: http://michalvolcko.blogspot.com/

M.

26. 1. 2012 Čt 18.52

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: