Boršč

Mrazy venku pokračují, a tak i my pokračujeme s ruskou kuchyní. Tentokrát jsem uvařil boršč :-). Nechal jsem se inspirovat následujími recepty:

borsc-nahled

Použité ingredience

  • vepřové maso s kostí
  • hovězí zadní (kosti už nebyly)
  • koření (nové koření, pepř, bobkový list)
  • cibule
  • trochu mrkve, celeru, petržele nakrájené na kostičky
  • kysané zelí
  • dvě brambory
  • dvě řepy
  • konzerva krájených rajčat
  • klobáska (slaninu jsem nekoupil)
  • trochu červené mleté papriky
  • kysaná smetana
  • sůl a pepř
  1. Maso jsem dal s kořením večer do papiňáku a zhruba 1 hodinu a 20 minut nechal vařit. Poté jsem vyjmul maso, které jsem nakrájel. Jelikož už bylo pozdě, tak jsem maso dal zpět do vývaru a ten (vychladlý) dal přes noc do ledničky.
  2. Druhý den ráno jsem připravil všechnu zeleninu a dal jsem ji trochu osmahnout s cibulkou a na kostičky nakrájenou klobásou. Mezitím jsem vařil červenou řepu.
  3. Vše (osmahlou zeleninu, rajčata, brambory nakrájené na kostičky, zelí, červenou řepu částečně postrouhanou a částečně na kostičky) jsem dal do hrnce s vývarem a zhruba třičtvrtě hodiny vařil. Boršč jsem ještě trochu dochutil paprikou, pepřem a solí. Ocet ani citrón jsem nedával.
  4. Boršč jsme ozdobili na talíři kysanou smetanou a byl výborný – jak od mý mamky :-)
hrnec-nahled

Radim | 10. 2. 2012 Pá 12.51 | Vaření, Polévky | Tisk | 804x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb Petr

To vypadá pěkně to někdy musím zkusit.

10. 8. 2012 Pá 23.33

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: