Pelmeně

Jelikož naši republiku sužují mrazy, které obyčejně panují v Rusku, rozhodli jsme se s Raďou, že si stylově uvaříme nějaké ruské jídlo. Karta padla na pelmeně a recept jsme si vybrali od Kluků v akci: DSC_0407_resize

Těsto:

  • 330 g mouky – v poměru přibližně 1 díl hladké a 1 díl polohrubé
  • 1 vejce
  • ½ lžičky soli
  • 120 ml studené vody
  • 1 vejce na potření těsta

Masová nádivka:

  • 200 g mletého hovězího masa
  • 200 g mletého vepřového masa
  • 1 malá cibule
  • špetka cukru
  • 30 ml vody
  • 20 g másla
  • pepř
  • sůl
  • kysaná smetana a kopr k podávání

Z mouky, vejce, vody a soli uhněteme hladké tuhé těsto, které necháme zabalené v utěrce odpočinout v lednici. Mleté maso a na jemné kostičky nakrájenou cibuli důkladně promícháme s vodou, cukrem a kořením. Necháme chvilku odležet. Těsto rozválíme na tenký plát, vykrájíme kolečka o průměru asi 6 cm, která potřeme vajíčkem, doprostřed vložíme kuličku nádivky, v půli přeložíme, zamačkáme a cípy spojíme k sobě. Pelmeně vaříme v osolené vodě s pár kapkami oleje 8–10 minut, scedíme, promastíme máslem, podáváme s kysanou smetanou a snítkou kopru.

Trochu jsme s Raďou váhali, jestli maso bude po tak krátké době vaření měkké a uvařené, ale bylo. Zakysanou smetanu jsem zapomněla koupit, ale vyřešila jsem to smícháním kyšky a jogurtu. Kopr jsme měli zavařený od babičky a tato kombinace opravdu neměla chybu.

DSC_0400 DSC_0401_resize
DSC_0404_resize DSC_0405_resize

Martina | 4. 2. 2012 So 20.38 | Vaření, Jídla z masa, Hovězí maso | Tisk | 600x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: