Drožďová polévka

Polévku z droždí nám mamka vařívala zřídka. Přesto jsem si na ni vzpomněla, našla recept ve Velké české kuchařce a pustila se do díla.

  • 1,25 l vody
  • 60 g droždí (kostka a půl)
  • 30 g oleje
  • 40 g tuku a 40 g hladké mouky na jíšku
  • 1 malá cibule
  • mrkev, celer, pórek
  • kousek masoxu
  • kmín, sůl, petrželka

Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přidáme droždí a smažíme, až zrůžoví a příjemně voní. Zalijeme vodou, přidáme světlou jíšku, polévku dobře zašleháme a vaříme 10 minut. Nakonec vložíme nakrájenou zeleninu (já jsem ji nastrouhala), kmín, masox a povaříme. Hotovou polévku ochutíme petrželkou. Podáváme s osmaženou houskou nebo do polévky můžeme zavařit nudle.

Martina | 21. 2. 2012 Út 20.41 | Vaření, Polévky | Tisk | 634x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: