Albertovský cheesecake

Nejedná se o pravý cheesecake, ale spíše o jemný tvarohový koláč. Recept jsem našla v Albert magazínu z roku 2007, připadal mi docela jednoduchý a rychlý. Naplánovala jsem si, že ho udělám na oslavu mých narozenin.

DSC_1010_resize

Na korpus:

  • 100 g másla
  • 200 g máslových sušenek (dala jsem esíčka)
  • špetku skořice
  • 1 vanilkový cukr

Na náplň:

  • 4 vejce (dala jsem 3)
  • 200 g cukru
  • 600 g tvarohu (dala jsem 500 g  – 2 vaničky)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 200 g žervé (dala jsem asi 100 g neochuceného pomazánkového másla)
  • 1 vanilkový cukr

Na ovocné coulis (polevu)

  • 400 g ovoce (např. borůvky, maliny, rybíz, jahody apod.)
  • 1 lžíci cukru
  • pár kousků celého ovoce na dozdobení
DSC_0988_resize DSC_0991_resize

Nejdříve si uděláme sušenkové těsto. Rozpustíme máslo, rozdrtíme sušenky a vše smícháme. Sušenky mohou být máslové, karamelové, zázvorové – dle chuti. Sušenky jsem nechala rozsekat v mixéru, ale můžete je dát jen do pytlíku, uzavřít a několikrát je „přejet“ válečkem na těsto. Korpus můžete také dochutit skořicí a vanilkovým cukrem. Připravenou sušenkovou hmotu namačkáme do dortové formy (o průměru 24–26 cm), můžeme si pomoci sklenicí.

Náplň vytvoříme vymícháním všech ingrediencí elektrických šlehačem. Směs opatrně nalijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme při teplotě 150 C asi 60 minut.

Upečený koláč necháme ve formě vychladnout.

Cheesecake můžeme podávat s ovocným coulis – ovocnou šťávou. Ovoce 5 minut povaříme se 2 lžícemi vody. Směs propasírujeme přes sítko a přidáme 1 lžíci cukru. Před podáváním necháme vychladit.

Koláč nakrájíme a jednotlivé dílky bohatě polijeme coulis a dozdobíme ovocem.

Martina | 17. 3. 2012 So 22.14 | Vaření, Sladká kuchyně, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 1118x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb Svatební fotograf

cheesecake jsem měl na jedné svatbě a byl luxusní. Tento vypadá podle fotografie taky hodně dobře! :-)

27. 3. 2012 Út 10.48

[2]reagujmejlweb Ashgriel

Ještě jsem cheesecake nikdy neměl, ale vypadá to dobře :)

29. 3. 2012 Čt 12.46

[3]reagujmejlweb Ondra

Díky za recept, podařil se a byl výbornej

6. 6. 2012 St 01.44

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: