Pastýřův koláč

Pastýřův koláč neboli Shepherd's Pie jsem poprvé jedla před 7 lety v Anglii. V červnovém čísle časopisu Albert mi toto výborné a jednoduché jídlo připomněli. Rozhodla jsem se jejich recept vyzkoušet.

hotovo_resize
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 4 karotky
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 4 lžíce worcesterské omáčky
  • 4 lžíce rajčatového pyré
  • 2 kostky hovězího bujonu
  • 1 kg brambor
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce polotučného mléka
  • sůl
  • pepř

Ve velkém kastrolu vhodném do trouby na rozehřátém oleji osmahněte cibuli, poté přidejte nastrouhanou mrkev a lehce osmahněte. Přidejte maso a za stálého míchání ho opečte dohněda. Poté přidejte worcesterskou omáčku a rajčatové pyré. Vmíchejte rozdrobené bujonové kostky, zalijte asi 400 ml vroucí vody a dobře promíchejte. Kastrol zakryjte a na mírném plameni vše duste asi 30 minut. Občas promíchejte. V průběhu dušení masa si připravte bramborovou kaši, brambory vařte doměkka v osolené vodě a vyšlehejte s máslem a mlékem. Bramborovou kaši rozprostřete (chcete-li použijte sáček s trubičkou ve tvaru hvězdy) na masovou směs a buď zapečte pod grilem dozlatova, nebo pečte půl hodiny při 200 °C.

Místo kastrolu jsem použila pánvičku, pak masovou směs přendala do zapékací misky a rozprostřela na ni bramborovou kaši. V troubě jsem nechala zezlátnout možná trochu déle, ale mám raději křupavější povrch.

Zkoušela jsem kaši naaranžoval pomocí zdobičky, ale vůbec mi to nešlo (zadrhávaly se mi tam kousky brambor).

panev_resize
maso_resizes-kasi_resize

Martina | 20. 6. 2012 St 21.49 | Vaření, Jídla z masa, Hovězí maso | Tisk | 589x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb toni

Vypadá to zajímavě,úrčitě vyzkouším.

22. 7. 2012 Ne 19.58

[2]reagujmejlweb Jana

Dnes jsem vyzkoušela, recept výborný, celé rodině chutnalo

24. 7. 2012 Út 23.45

[3]reagujmejlweb Petr

Děkuji za recept , moc mi to chutnalo.

6. 8. 2012 Po 12.33

[4]reagujmejlweb Petr

Moc mi to chutnalo děkuji za recept.

6. 8. 2012 Po 12.34

[5]reagujweb Honza

Jsem dalším kdo to vyzkoušel. Moc nám to chutnalo. Jen tak dál.

7. 8. 2012 Út 21.32

[6]reagujmejlweb Alex

Vypadá to báječně, v neděli se pokusím udělat radost manželce a připravím tuto pochoutku.

20. 8. 2012 Po 00.09

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: