Hovězí bramboráčky

Přidat do bramboráčků maso mě asi nikdy nenapadlo. O to víc mě zaujal tento recept z červnového čísla magazínu Albert. Na obrázku vypadalo toto jídlo velmi lákavě. Naše fotky se však bohužel tentokrát nepovedly. Hotové bramboráčky totiž mizely bleskovou rychlostí:-)

bramboracky-s-hovezim-masem_resize
  • 500 g brambor
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 2 vejce
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžíce strouhaného křenu (myslím, že jsme nedávali)
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 20 g másla
  • salátek z rajčat smíchaných s petrželkou, 1 lžící červeného vinného octa, solí a pepřem

Brambory nastrouhejte a vyždímejte, abyste je zbavili veškeré tekutiny. V míse je pak smíchejte s mletým masem, vejci, jarní cibulkou, křenem, solí a pepřem. Olej a máslo rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem. Větší lžící nabírejte těstíčko, dávejte ho do pánve, vždy mírně přitlačte a pak opečte z obou stran dozlatova. Podávejte s rajčatovým salátem.

Martina | 13. 6. 2012 St 21.50 | Vaření, Zeleninové pokrmy, Jídla z masa | Tisk | 360x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb Jana

Tak bramboráčky já strašně ráda, maso jsem tam nikdy nepřidávala, ale tyto vypadají mooc lákavě. Určitě vyzkouším.

25. 7. 2012 St 14.03

[2]reagujmejlweb Adam

V těch Albert časopisech bývají často docela zajímavé tipy. Ovšem s kvalitou potravin v samotném Albertu už to tak slavné většinou nebývá…

30. 7. 2012 Po 22.49

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: