Paštika z kachních jater

Ačkoli televizní VIP Prostřeno skoro vůbec nesleduji, tak jsem náhodně shlédla jeden díl, kde se Yvetta Blanarovičová rozplývala nad paštikou z kachních jater od Oldy Navrátila. O domácí paštice už jsem delší dobu přemýšlela, a tak jsem se do její přípravy v sobotu ráno pustila. Byla to sázka do loterie, protože Raďa játra zásadně nejí (maximálně v podobě játrových knedlíčků v polévce, ale jinak vůbec). DSC_0169_resize
  • 100 g másla
  • sůl a pepř
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 500 g kachních jater (měla jsem balení 300 g)
  • 150 ml kvalitního červeného vína (měla jsem růžové)
  • hrst čerstvého tymiánu (použila jsem sušený)
  • hrst sušených brusinek
  • hrst špalíčku mandlí
  • tousty k podávání

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, kterou orestujeme, a rozmačkaný česnek. Vložíme játra, která též lehce orestujeme a zalijeme je červeným vínem, které necháme téměř vypařit. Hotovou směs dáme do nádoby, přidáme tymián, osolíme, opepříme a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec přisypeme sušené brusinky a mandle. Hotovou paštiku přendáme do misky, uhladíme a dáme do lednice na 3 hodiny ztuhnout.

Mandle jsem měla doma jen celé neloupané, takže jsem je spařila v horké vodě, sloupala a spolu s brusinkami trochu pomixovala.

Raďa paštiku ochutnal, ale byla na něho moc „játrová“. Příště prý do ní mám přídat kus bůčku nebo jiného masa a vezme si jí víc. No aspoň že přijeli na návštěvu naši a pomohli mi ji sníst. DSC_0165_resize

Martina | 11. 8. 2012 So 21.36 | Vaření, Jídla z masa, Pomazánky | Tisk | 1026x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb zoznamka

tak toto je fakt mnam…vyskusane a fakt chutne :)

13. 8. 2012 Po 10.51

[2]reagujmejlweb podvodnik

Pěkný recept , taky to zkusím není nad to si udělat vlastní paštiku doma.

14. 8. 2012 Út 12.10

[3]reagujmejlweb Albert

Jo jo, alespoň člověk vždycky ví, co všechno v té paštice je. Což se o těch kupovaných říct opravdu nedá :-)

14. 8. 2012 Út 13.57

[4]reagujweb Petr

Není nad výbornu domácí paštiku, ale z kachních jater jsem ještě neměl. Budu muset vyzkoušet.

15. 8. 2012 St 22.37

[5]reagujmejlweb Louda

Dělal jsem podobný recept, měl jsem trochu strach, aby se paštika v tom množství nesrazila, ale byla pryč za několik hodin, myslím, že dobře udělaná domácí paštička udělá úspěch vždy..

7. 9. 2012 Pá 14.28

[6]reagujmejlweb Retinger

Dělala jsem podobný recept, ale nepovedlo se mi to tak pěkně jako vám, tak držím palce a přidávejte více receptů.

25. 3. 2014 Út 11.23

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: