Ciabatta bulky

V domácí pekárně většinou peču osvědčené recepty na chleba nebo si nechám kynout těsto na buchtu. Občas mám ale chuť vyzkoušet v ní něco nového, takže jsem se dnes vrhla do pečení ciabatt. Recept jsem našla na tomto odkaze.

DSC_0313_resize
  • 350 ml vlažné vody (dala jsem 100 ml mléka, ze kterého jsem si udělala dopředu kvásek, ale příště zkusím dát droždí rovnou do pekárny)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 – 3 lžičky soli (2 bohatě stačí)
  • 1 lžička cukru
  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Pekárnu nastavíme na program Těsto.

Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučněnou plochu nebo na silikonový vál. Rozdělíme na 10 stejných dílů, které vytvarujeme do kulatého nebo oválného tvaru a lehce zploštíme. Bulky naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií. Necháme kynout dalších 30 minut (nebo až těsto zdvojnásobí svůj objem). Housky pomašlujeme mlékem a poprášíme moukou. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 20 minut. Hotové ciabatty ihned přendáme z plechu na mřížku.

DSC_0306_resize DSC_0307_resize

Nechtělo se mi moc hrát s tvary bulek, takže estetika za nula bodů, ale chutnaly nám moc.

Martina | 3. 9. 2012 Po 21.28 | Vaření, ostatní pro pekárnu | Tisk | 630x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb dada

děkuji schaněla jsem 8-O

4. 10. 2012 Čt 21.00

[2]reagujweb Ondra

Když jsou dobré, tak na vzhledu moc nezáleží :)

6. 10. 2012 So 11.00

[3]reagujweb Honza

Vypadá to dobře, vyzkouším a uvidíme

8. 1. 2013 Út 11.42

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: