Falešné španělské ptáčky

K tomuto receptu mě přivedl pořad Prostřeno. Španělské ptáčky máme rádi. Proč tedy nezkusit jejich falešnou variantu? :-)

Ptáčky byly dobré, ale hned dvakrát „falešné“. Jednou, protože byly z vepřového masa, podruhé, protože nešlo o závitky, ale okurka a vajíčko jsou až v omáčce

  • 1 kg vepřové krkovice nebo kýty (měla jsem 400g vepřové plece)
  • 1 malý kelímek plnotučné hořčice
  • pepř, sůl
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • vývar z masoxu
  • smetana
  • 4 vejce uvařená natvrdo (dala jsem 1)
  • 3 menší kyselé okurky

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran silně potřeme hořčicí. Necháme chvíli odležet. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso a dusíme doměkka – je-li třeba, podléváme vývarem. Když je maso měkké, vyjmeme ho z kastrolu a dokončíme omáčku. Rozmixujeme ji a zjemníme smetanou a nakonec nahrubo nastrouháme vejce a okurku a pořádně vmícháme do omáčky. Prohřejeme, dochutíme a podáváme s masem a dušenou rýží.

(Omáčku jsem nemixovala, maso nevyndávala a rovnou ke všemu přidala nastrouhaná vejce a okurky a společně prohřála).

Martina | 14. 3. 2013 Čt 21.59 | Vaření, Jídla z masa, Vepřové maso | Tisk | 647x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb Johnny

Hezký článek, až se mi sbíhají sliny. Ale nadpis Falešné španělské ptáčky, to je trochu divný češtin! :-) Nemělo by tam být Falešní španělští ptáčkové? Či ptáčci? Ale to jen tak na okraj, nic ve zlém!

11. 4. 2013 Čt 15.59

[2]reagujmejlweb rostik

Můžu doporučit malou obměnu, místo vepřového masa kuřecí prsní řízky, rozklepat a zabalit do nich půlku vejce, slaninu a okurku

4. 8. 2014 Po 10.38

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: