Mrkvový guláš

Recept jsem našla v magazínu Albert z roku 2010.

mrkvovy-gulas-nahled
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 kg libového hovězího masa, nakrájeného na kusy
  • 1 cibule, nakrájená nahrubo
  • 10 mrkví, nakrájených na větší kusy
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml tmavého piva
  • 1 hovězí masoxová kostka
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka cukru
  • 3 bobkové listy
  • 1 větší snítka tymiánu

Troubu předehřejte na 160 °C. Olej rozpalte v litinovém kastrolu či pekáčku (ideální je s pokličkou) a opečte na něm důkladně maso ze všech stran, aby se zatáhlo a zhnědlo. Mělo by to trvat asi deset minut. Potom maso vyndejte a v kastrolu opečte cibuli s mrkví, dokud neztmavnou – pak je posypte moukou a zamíchejte. Maso vraťte k zelenině i se šťávou, promíchejte, podlijte pivem a přidejte rozdrobenou kostku masoxu. Ochuťte solí, pepřem, cukrem, přidejte i bobkový list s tymiánem a pár minut povařte. Přiklopte a pečte asi dvě a půl hodiny, dokud maso úplně nezměkne. Podávejte s bramborovou nebo celerovou kaší.

Vařila jsem jen z polovičního množství a v papiňáku, protože jsem večer neměla tolik času.

Martina | 8. 5. 2013 St 21.14 | Vaření, Jídla z masa, Hovězí maso | Tisk | 384x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb martin

Minule som na chalupe urobil gulas podla vasho receptu, musim povedat,ze jedine mne chutil :D druhi nevedia,co je dobre ;)

21. 7. 2013 Ne 00.51

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: