Višňový likér

Letos jsem se po ořechovém likéru pustil i do višňového. Ze začátku jsem objížděl na kole okolí Olomouce a snažil se najít nějakou pěknou višničku. Bohužel buď jsem jezdil málo nebo neznám ta správná višňová zákoutí, ale višně jsem nenašel. Až když jsem se zmínil před Martinou mamkou, že potřebuji tak dvě kila višní, tak mi je slíbila od známé z práce. Výsledkem bylo, že jsem si včera z Prostějova dovezl tři kila pěkných višní a mohl přikročit k založení likéru.

Na internetu jsem našel následující recepty:

Já jsem nakonec do své čtyřlitrové sklenice dal:

  • trochu přes dve kila višní
  • půl kila cukru rozpuštěného ve 200 ml vody
  • 1 l vodky (omylem jsem dal 1,6 l)
  • trochu puškvorce
  • trochu pelyňku
  • trochu mandlí
  • 10 ks hřebíčku
  • 1 rourku skořice
  • trochu čerstvé pomerančové kůry
  • trochu čerstvé citrónové kůry
  • 1 lusk vanilky
  • 3 kuličky jalovce
  • 5 koleček zázvoru

… sklenice je plná k prasknutí a já jsem zvědavý, co z toho vzejde. Doufám, že to bude ok a předpokládám, že budu muset přidat cukru.

Radim | 23. 7. 2013 Út 21.48 | Vaření | Tisk | 337x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: