Mazanec z domácí pekárny

Měla jsem chuť na mazanec, a tak jsem si řekla, že ho zkusím upéct v domácí pekárně. Vždy předtím jsem si tam jen nechala umíchat a vykynout těsto. Recept jsem našla zde. Byl velmi podobný tomu, co obvykle používám, když peču v troubě. DSC_0472-nahled

Suroviny:

  • 170 ml mléka
  • 2 vejce
  • citronová kůra
  • 90 g moučkového cukru
  • 120 g tuku nebo Rama Créme Bonjour
  • 1 vanilkový cukr
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
  • špetka soli
  • po zvukovém signálu přidáme ořechy, kandované ovoce, rozinky (namočené v rumu:-)

Nastavení pekárny:

  • program: Koláč – Sladký
  • stupeň propečení kůrky: Světlý
  • velikost: Velký

Martina | 27. 9. 2013 Pá 20.49 | Vaření, Sladká kuchyně, ostatní pro pekárnu | Tisk | 331x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: