Minestrone

Minestrone je tradiční italská hustá zeleninová polévka. Lze ji uvařit v mnoha obměnách. K surovinám můžete přidat svou oblíbenou zeleninu, a tak vydatnou hustou polévku přizpůsobit své chuti. Já jsem si základní recept našla v nějakém časopise a zkombinovala s receptem od Itala Emanuela Ridi.
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kousek pórku
  • 3 mrkve
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 2 rajčata
  • 3 brambory
  • další zelenina dle libosti (jarní cibulka, brokolice, kapusta, cuketa…)
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 hrsti bílých fazolí (namočených přes noc ve vodě a uvařených cca 20 minut)
  • tymián
  • bobkový list
  • sůl a pepř
Nejdříve si v hrnci orestujeme nakrájenou cibuli, česnek, pórek, mrkev a celer. Přidáme brambory nakrájené na větší kousky a po chvíli i další zeleninu podle libosti (jarní cibulku, brokolici, kapustu, cuketu). Vmícháme rajčatový protlak nebo plechovku loupaných krájených rajčat. Nakonec přidáme fazole a vše zalijeme vlažnou vodou. Okořeníme. Vaříme asi 15–20 minut, poté odebereme ¼ zeleniny a propasírujeme. Smícháme, osolíme a servírujeme se strouhaným parmazánem a kapkou olivového oleje.

Martina | 2. 12. 2013 Po 20.23 | Vaření, Polévky | Tisk | 297x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: