Medové perníčky z žitné mouky

Dlouho jsem dumala nad receptem na perníčky. Loni se mi dle vyzkoušeného receptu nějak nepovedly (nebyly nadýchané, ale nějak zdrcnuté), a tak jsem chtěla zkusit nějaký nový recept. Jeden jsem dostala od kamarádky, ale zarazila mě „hromada“ sádla. Už jsem se chystala perníčky podle jejího receptu udělat, a jakmile jsem vytáhla mouku, tak na mě přímo z obalu vykoukl recept. Nějak jsem oba recepty zkombinovala a výsledek dopadl dobře. Perníčky ujídáme každý den, i nenazdobené, nevím, kolik jich do vánoc vydrží:-) DSC_0030-nahled
  • 500 g celozrnné žitné mouky
  • 2 vejce
  • 150 g cukru
  • 5 lžic medu
  • 150 g rostlinného tuku (hera, stella)
  • 4 lžíce mléka
  • 2 lžičky prášku do perníku
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 2 lžíce kakaa
  • 50g mletých ořechů

Všechny suroviny smícháme dohromady a připravíme těsto, které necháme do druhého dne odpočinout při pokojové teplotě. Uležené těsto vyválíme na válu na tloušťku cca 4 mm a vykrajujeme z něj různé tvary, které klademe na plech s pečícím papírem. Perníčky před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme pri teplotě cca 180 °C 6–8 minut. Upečené perníčky opět potřeme rozšlehaným vejcem. Můžeme je namáčet v čokoládě nebo zdobit sněhem z bílků a cukru.

DSC_0026-nahled DSC_0027-nahled
DSC_0030-nahled

Martina | 3. 12. 2013 Út 20.17 | Vaření, Sladká kuchyně, Cukroví | Tisk | 359x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: