Předvánoční Maastricht

V pátek odpoledne po mikulášské besídce ve školce jsme se vydali do Maastrichtu. Chtěli jsme se podívat na vánoční výzdobu na náměstí a na vánoční trhy.
DSC_0451-nahled
Nejprve jsme se šli podívat na náměstí Vrijthof. Již z dálky jsme viděli obrovské „ruské“ kolo. Raďa nám koupil lístky a vyslal mě a Verunku, abychom se povozily, užily si vyhlídku a něco z vrchu vyfotily.
DSC_0422-nahled
Po celém náměstí byly rozmístěny dřevěné stánky s různým zbožím a občerstvením. Nejvíce nás zaujal stánek s nářadím a příslušenstvím, které bylo vyrobené z čokolády a bylo „funkční“ :-) (např. šroubek a matička).
DSC_0408-nahled DSC_0448-nahled
Bylo zde také docela velké kluziště, dětský kolotoč, obří skluzavka a zvonková dráha. Byli jsme zvědaví, co bude na druhém velkém náměstí (Markt), ale tam nebylo nic. Vrátili jsme se tedy zpátky. Raďa s Verunkou si dali opečenou klobásku a Ondra se povozil ve vláčku. Byli jsme překvapení, že zde bylo docela málo lidí. Možná to bylo tím datem a všichni Holanďani čekali doma na Sinterklaase (Mikuláše).
DSC_0433-nahled
DSC_0439-nahled

Byli jsme se také podívat na vánočním trhu v Aachenu, který byl také moc hezký, ale bylo zde přelidněno. Z některých uliček museli pořadatelé udělat jednosměrky, jinak by se dav lidí nikam nepohnul.

Martina | 5. 12. 2014 Pá 14.15 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 616x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb Klára má ráda Maastricht

Tý jó vánoce v Maastrichtu jsou skvělé. Udělali jste pěkné fotky. zaujala mě ta obří skluzavka, nikde jsem ji neviděla na fotkách.

9. 2. 2015 Po 21.08

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: