Vepřová plec po španělsku

Recept jsem si schovala z jednoho letáku od Alberta.
DSC_0271-nahled
  • 500 g vepřové plece, nakrájené na kostičky
  • sůl, pepř, olivový olej
  • 1 červená cibule, nakrájená na měsíčky
  • 2 stroužky česneku, rozmělněné
  • 100 g klobásky chorizo, nakrájené na kolečka
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 plechovka krájených rajčat (400 g)
  • 300 ml vývaru
  • 1 plechovka cizrny (400 g)
  • 100 g zelených oliv
  • 1 citron
  • svazek petrželky
Maso osolíme, opepříme a opečeme na pánvi na olivovém oleji. Maso by mělo lehce zhnědnout a zatáhnout se. Pak maso vyjmeme z pánve a ve výpeku krátce opečeme cibuli a česnek. Přidáme chorizo a papriku a opékáme 2 minuty. Přidáme rajčata, vývar a vrátíme maso. Přendáme do pekáče (já do remosky), přiklopíme a hodinu pečeme v troubě. Pak přidáme cizrnu a olivy a pečeme další hodinu. Ochutíme šťávou z citronu a podáváme posypané petrželkou. (Už si nepamatuji, zda jsem pekla tak dlouho – prostě do změknutí všech ingrediencí. Podávála jsem s kuskusem)
DSC_0260-nahled DSC_0263-nahled
DSC_0265-nahled

Martina | 28. 2. 2015 So 22.25 | Vaření, Jídla z masa, Vepřové maso | Tisk | 237x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: