Kuře dušené na paprice

Kuře dušené na paprice je jedno z mých oblíbených jídel. U víkendového vaření se s Marťou střídáme a tentokrát vyšla řada na mě. Zalistoval jsem v naší kuchařce a vyšel z toho následující tradiční recept na kuře na paprice. Musím říci, že cokoliv dělám přesně podle receptu z našich kuchařek, tak chutná výborně a ani tentokráte tomu nebylo jinak.

Co je potřeba:

  • 1 kuře
  • sůl
  • 2 lžíce oleje nebo sádla
  • 2 cibule
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • vývar z kuřete (neřešil jsem)
  • muškátový květ
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 1/4 l smetany
  • 2 lžíce hladké mouky na zahuštění
  • 1 lžíce másla

Očištěné kuře rozdělíme na porce a vaříme asi čtvrt hodiny v osolené vodě, potom je opečeme na cibulce zpěněné na oleji nebo na sádle, k ní v závěru opékání přimícháme mletou papriku. Podlijeme vývarem z kuřete, přidáme trošku strouhaného muškátového oříšku, citrónovou šťávu a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem, nakonec vmícháme smetanu, v níž jsme rozkvedlali mouku, a chvíli společně povaříme. Omáčku zlepšíme máslem. Podáváme s houskovým knedlíkem, dušenou rýží, krupicovými noky nebo těstovinami.

Radim | 29. 3. 2015 Ne 15.10 | Vaření, Drůběž a králík | Tisk | 118x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: