Čokoládový koláč s karamelem

Recept mám z Apetitu 11/2013.
DSC_0856-nahled
  • 375 g hotového křehkého těsta
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • hladká mouka na poprášení
  • 250 mléčného karamelu (např. karamelové Salko)
  • 100 g tmavé čokolády, rozlámané na kousky
  • 100 g bílé čokolády, rozlámané na kousky
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 2 vejce + 3 žloutky
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • moučkový cukr na posypání
Křehké těsto rozválíme na plát a vyložíme jím koláčovou formu. Předehřejeme troubu na 200C, zakryjeme těsto pečícím papírem a na něj vsypeme suché fazole. Takto pečeme 15–20 minut. Pak sejmeme papír i fazole a pečeme korpus ještě 5–10 minut, až začne těsto zlátnout. Opatrně na upečený korpus nalijeme karamel a dáme stranou, než připravíme čokoládovou náplň. Troubu ztlumíme na 180C. V horké lázni rozpustíme obě čokolády a promícháme s rozpuštěným máslem. V míse šleháme elektrickým šlehačem vejce, žloutky a cukr 10 minut, až směs zesvětlá a zhoustne. Vmícháme ji do teplé čokolády a poté vlijeme na karamel. Pečeme 20–25 minut, povrch by měl ztuhnout a nabýt, ale stále se ještě trochu chvět. Vyjmeme z trouby a necháme vychhladnout. Poté uložíme do lednice alespoň na 3 hodiny nebo přes noc. Před podáváním pocukrujeme.
DSC_0840-nahled DSC_0843-nahled
DSC_0845-nahled DSC_0852-nahled
Myslím, že jsem mohla péct kratší dobu, povrch mi popraskal.

Martina | 1. 5. 2015 Pá 22.36 | Vaření, Sladká kuchyně, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 191x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: