Carbonade á la Flamande (belgický guláš)

Tento recept jsem určitě viděla v místních supermarketových časopisech s recepty, ale použila jsem recept z časopisu Food 2/2015. Zajímalo mě, jakou chuť přidá guláši tmavé belgické pivo.
DSC_0362-nahled
  • 800 g hovězího masa z falešné svíčkové
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g slaniny
  • 3 velké cibule
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 750 ml tmavého belgického piva (dala jsem jen 330ml – jednu flašku)
  • masový vývar
  • hořčice (zapomněla jsem dát)
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce barevného pepře na ozdobu
Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a zprudka orestujte ze všech stran na oleji. Maso i vzniklou šťávu dejte stranou. Slaninu nakrájejte na kostky a opečte ji v hrnci dozlatova. Vyjměte a dejte k masu. Cibuli oloupejte, nakrájejte a asi 15 minut restujte na tuku ze slaniny. Až začne zlátnout, přisypte cukr. Když cibule zkaramelizuje, zaprašte ji moukou a restujte. Přidejte maso se šťávou, slaninu a zalijte pivem. Můžete přilít trochu vývaru. Promíchejte a přiveďte k varu. Pak přidejte koření, zmírněte plamen a duste 2 hodiny za občasného promíchání a přilití vývaru. Pak přidejte hořčici, dochuťte a vařte, až bude maso měkké a bude se rozsýpat. Ozdobte barevným pepřem a tymiánem, podávejte s pečivem nebo smaženými hranolky.
My jsme si dali tradičně s kynutým knedlíkem. Ondra se olizoval až za ušima :-)
DSC_0371-nahled

Martina | 10. 11. 2015 Út 21.42 | Vaření, Jídla z masa, Hovězí maso | Tisk | 339x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: