Kuřecí paličky v hořčično-medové marinádě

Recept z časopisu Gurmet 5/2011.
DSC_1006-nahled
  • 8–12 kuřecích paliček

Na marinádu:

  • 1/2 hrnku tekutého medu
  • 1/4 hrnku dijonské hořčice
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 2 lžičky drceného česneku
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl

Marináda: v misce smícháme všechny suroviny na marinádu. Kuře vložíme do igelitového sáčku, přilijeme 3/4 marinády, uzavřeme a obsah protřepeme, aby se paličky obalily ze všech stran. Pak sáček vložíme nejméně na 4 hodiny do lednice (já jsem místo dijonské hořčice a hořčičných semínek dala hrubozrnnou hořčici).

Rozpálíme troubu na 180C. Kuřecí paličky vysypeme do pekáčku, podlijeme půl hrnkem vody a pečeme půl hodiny. Maso během pečení potíráme zbylou marinádou.

Omyjeme mrkev, řapíkatý celer, papriku, oloupeme cibuli. Vše pokrájíme na proužky, vložíme do zapékací misky, pokapeme olejem, posypeme kmínem, osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme do trouby ke kuřeti a pečeme 20 minut.

Hotové kuře má temně medovou barvu a křupavou kůrčičku (a zelenina je měkká). Rozdělíme na talíře a podáváme s bagetou nebo chlebem.

Martina | 24. 5. 2016 Út 21.49 | Vaření, Jídla z masa, Drůběž a králík | Tisk | 114x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: