Belgické vafle

Tak jsem se také pustil do vaflování :-). Martininy vafle jsou sice Bruselské, ale pořád mi přišlo, že když vafle někde koupíme, tak jsou jiné. Takže jsem brouzdal po netu a našel následující recepty:

Základ těchto receptů je téměř stejný, ale liší se množstvím ingrediencí. Nejvýznamnější změnou oproti Martininým vaflím je tzv. „pearl“ cukr. Nevím, jestli je k dostání v Čechách, ale tady je běžný a je to cukr v podobě nepravidelných kousků velikosti hrášku. Kouzlem tohoto cukru je, že se z něj ve vaflovači udělá karamel :-). Z receptů jsem si vybral to, co mi vyhovovalo, a udělal si vlastní variantu:

  • 100 g normálního cukru krystal
  • vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 160 ml vody
  • 4 vajíčka
  • 500 g mouky (300 g hladké a 200 g polohrubé)
  • 200 g másla
  • 150 g perlového cukru
  • kvasnice

Postup je docela jednoduchý. Nejdřív zadělám na kvásek – voda, trochu cukru a mouky s kvasnicemi (dávám cca půl kostky). Poté vše smíchám a do již hotového těsta přidám perlový cukr. Těsto jsem vždy dělal den dopředu a nechal jej přes noc v ledničce. Před samotným vaflováním jsem těsto nechal ještě trochu ohřát a nakynout.

Recept ještě pořád upravuji. Příště bych chtěl zkusit nahradit vodu mlékem.

Takže to „příště“ už nastalo a recept jsem tudíž trochu upravil:

  • vodu jsem nahradil mlékem
  • ubral jsem perlového cukru a dal jednu velkou lžíci medu
  • přidal trochu skořice
  • použil jsem jen hladkou mouku

Radim | 27. 9. 2016 Út 23.26 | Vaření, Sladká jídla | Tisk | 131x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: