Mátový sirup

Letos poprvé jsem zkusila uvařit mátový sirup. Máta se mi totiž neuvěřitelně rozrostla. Něco jsem si dala do mražáku, něco porozdávala, ale máty bylo pořád dost. Vycházela jsem s receptu na bezinkový sirup, který máme uložený zde na našem blogu.
  • máta (velký svazek – cca 20rostlin 40cm vysokých, plně olistěných nebo odpovídající množství menších rostlin)
  • 2 litry převařené zchládnuté vody
  • 20 g kyseliny citronové
  • 1–2 citrony
  • 1 kg cukru

Mátu opláchneme, otrháme lístky a namočíme je do zcela zchládnuté převařené vody. Přidáme na plátky nakrájený citrón a sáček kyseliny citrónové. Promícháme a necháme na chladném místě louhovat 24 – 48 hodin.

Poté tekutinu přelijeme do hrnce přes hodně hustý cedník nebo plátno. Přidáme cukr a pomalu ohříváme na 80°C .Ještě teplý sirup plníme do čistých lahví a dobře uzavřeme.

Uchováváme v chladu a temnu.

Martina | 23. 8. 2017 St 20.52 | Vaření | Tisk | 155x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: