Růžičková kapusta na kari

Raďa po Vánocích koupil skoro kilo kapustiček a bylo potřeba je už zlikvidovat. Vzpomněla jsem si na recept, podle kterého jsem kapustičky vařila někdy předloni na podzim. Recept jsem našla na kartičce z Lidlu. Nabídla jsem jako večeři i našim dětem a Verunka se olizovala až za ušima. Kari koření je momentálně její nejoblíbenější.
IMG_20180123_181015-nahled
  • 750 g kapustiček
  • 2 pórky
  • 250 g žampionů
  • 400 g šunkových kostiček
  • 200 g crème fraîche
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička cukru (nedávala jsem)
  • 2 lžičky hořčice (nedávala jsem)
  • 2 lžičky smabal oelek (nedávala jsem)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
Kapustičky očistíme (trošku seřízneme a oloupeme svrchní lístky) a dáme vařit na cca 8 minut do vroucí vody. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, vložíme nakrájený pórek, žampiony a po chvíli i kapustičky. Přidáme šunkové kostičky, kari koření a crème fraîche, zamícháme a opékáme asi 7 minut. (Nakonec přidáme hořčici, sambal a cukr a na mírném ohni vaříme asi 5 minut.) Osolíme a opepříme. Podáváme s rýží nebo jen s pečivem jako my.
IMG_20180123_175710-nahled

Martina | 23. 1. 2018 Út 20.45 | Vaření, Zeleninové pokrmy | Tisk | 150x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: