Ovesné sušenky

Domácí sušenky jsem pekla naposledy asi před 5 lety. Dlouho jsem je měla na seznamu a minulou středu jsem se do nich konečně pustila. Měla jsem skvělou pomocnici Verunku. Recept jsem našla na blogu Kitchenette.
IMG_20180221_141319-nahled
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 hrnek špaldové mouky (nebo hladké mouky)
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1/2 hrnku strouhaných vlašských nebo lískových ořechů
  • 130 g másla
  • 3 lžíce javorového sirupu nebo medu
  • 2 lžíce vody
  • 1 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka skořice
  • lžička vanilkové esence
  • volitelné: 4 lžíce slunečnicových semínek, lněných (drcených), sezamových, sekaných dýňových, máku,… Já jsem přidala hrozinky.
Ve velké míse smíchejte vločky, prosátou mouku, cukr, skořici, vanilku a ořechy. V malém hrnci rozehřejte máslo spolu se sirupem. V horké vodě rozmíchejte sodu a přidejte ji k rozehřátému máslu. Máslovou směs nalijte k suché vločkové směsi, dobře promíchejte. Rozehřejte troubu na 150°C. Lžičkou tvarujte malé hromádky na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Nechávejte dost místa mezi jednotlivými, protože se při pečení roztečou na tenké placičky. Pečte 15–20 minut do zlatohněda. Ještě horké je uvolněte nožem od plechu a nechte vychladnou na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
IMG_20180221_141304-nahled

Martina | 21. 2. 2018 St 12.11 | Vaření, Sladká kuchyně, Cukroví | Tisk | 153x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: