Mons - trhy a věž

O tomto víkendu jsme byli na návštěvě v Monsu, a tak jsme využili konečně této příležitosti a vyrazili i do města. Hlavním lákadlem byl květinový trh a normální nedělní trh. Navíc jsme přidali i výstup na Belfry of Mons, což je vysoká věž/zvonice kousek od hlavního náměstí. Prohlídku jsme zakončili vaflí, která byla slabou záplatou za promarněné dobroty na tržišti. Tam nám bylo řečeno, že bude oběd, a že se tady nebudeme přecpávat :-).

IMG_20180311_122551-nahled

Osobně musím říci, že si mě Mons dle očekávání moc nezískal. Trhy a zvonice byly fajn, ale jinak se mi centrum moc nelíbilo. Během prohlídky květinového trhu jsme s Raďou koukli i na stavbu nového nádraží, které bude jednou moc pěkné. Na trhu nás nejvíce zaujal megastánek s masem. Na vertikálních grilech tam opékali různé druhy masa a pohled na všechny ty dobrůtky doprovázený těmi nejfajnovějšími vůněmi byl téměř neodolatelný. My jsme však odolali, nebo spíše byli nuceni odolat (máme prý doma oběd :-(). Nakonec musím dodat, že oběd byl výborný :-).

obrazek obrazek obrazek

Se zvonicí jsme měli prý štěstí, protože jsme dostali slevu vzhledem k nefunkčnímu výtahu. Výhled byl typický městský :-). Do nejvyššího bodu zvonice, kam bylo dovoleno jít, jsme se dostali zrovna ve chvíli, kdy všechny zvony začaly bít a hrát zvonkohru. Se zvony hned za ochranným sklem to byl téměř ohlušující řev doprovázený řevem Ondry, který se zvonů lekl a strašně se jich bál :-).

obrazek obrazek obrazek obrazek

Radim | 10. 3. 2018 So 09.49 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 261x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: