Gent

Procházka v Gentu byla pokračováním dvoudenního „městského“ výletu Brusel – Gent. Abychom nemuseli jet domu, tak jsme přespání vyřešili v hotelu Holiday Inn Express v Gentu. Ráno jsme vstali, nasnídali se a autem se přemístili blíže k centru, specificky na Jozef Kluyskensstraat, kde bylo parkování o víkendu zdarma. Do centra to bylo zhruba dvacet minut. A co jsme vše zvládli? Výstup na věž zvonice Belfort, duchovní koncert v kostele Sint-Niklaaskerk, projížďku loďkou po kanálu, oběd v restauraci Babbelut a dětské hřiště. Naše malé experty chození po městě tentokrát vůbec nebavilo a jenom naplnění břicha obědem, a později klobásou pomohlo. Cestu zpět jsme zvládli na jedničku, všichni kromě mě usnuli :-).

IMG_20180506_114524-nahled

Hned na začátek musím zmínit, že počasí bylo až moc super na chození po městě. Květnové slunce pálilo přes modrou oblohu jako v létě, takže ulice byly odpoledne pěkně rozpálené.

obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek

Ráno však bylo příjemně. Od auta jsme šli kolem kanálu řeky Leie až jsme došli přímo k věži Belfort. Genk je známý třemi věžemi, které jdou pěkně v řadě vidět od kanálu u Sint-Michelsbrug(u). Na věž Belfort se dá za pár Eur vylézt a prohlídnout si město z výšky. Dále jsme nakoukli na chvíli do kostela Sint-Niklaaskerk, kde zrovna měli nějaké představení. Abychom také pořád jen někde nechodili a zpestřili dětem město, tak jsme nasedli na loďku a nechali se povozit po vodních kanálech, které protkávají Gent. Z loďky byl pěkný výhled na hrad Gravensteen a výklad průvodce a kapitána v jedné osobě byl taky fajn.

obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek

Následovalo trápení v podobě hledání nějaké normální restaurace, kde bychom se mohli najíst. Zhruba po třičtvrtěhodině lítání sem a tam jsme nakonec dorazili na náměstí Vrijdagmarkt, kde jsme zpadli do útulné restaurace Babbelut. Marťa si dala místní specialitu waterzooi a my ostatní si dali nějaké „stew“ s hranolkama.

obrazek obrazek

Gent jsme nemohli opustit bez návštěvy nějakého dětského hřiště, takže jsme chvíli pobyli na hřišti ve Wijkparku Baudelhof. Moc se nám tam však nelíbilo, protože nás pokadil nějaký pták a navíc tam bylo strašně horko.

Zpět k autu jsme šli znovu kolem Belfortu a třetího kostela „Sint-Baafskathedraal“. Do Gentu jsme se těšili, protože nám všichni říkali, že je pěknější než Bruggy. Výsledný pocit však byl nakonec směsicí únavy a „dalšího“ města s kanály :-).

obrazek obrazek

Radim | 6. 5. 2018 Ne 22.01 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 233x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: