Kuře (kohout) na víně

Recept na Coq au vin mám z holandského Alberta. Samozřejmě nevařili kohouta, ale kuře. O to jednodušší pro mě. Kde bych tady asi tak sháněla kohouta, že? :-)
IMG_20200125_123729-nahled
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 kuřecí stehna
  • 150 g slaninových kostiček
  • 200 g žampionů
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • 300 ml červeného vína
  • 200 ml kuřecího vývaru
Kuřecí stehna osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji je na pánvi opečeme z obou stran. Vyndáme z pánve a odložíme stranou. Ve stejné pánvi si osmažíme dozlatova slaninu. Přidáme žampiony a také osmažíme dohněda. Do pánve vrátíme kuře, přidáme česnek, tymián, víno a vývar. Přivedeme k varu, ztlumíme, přiklopíme pokličkou a necháme 30 minut vařit. Po 20 minutách můžeme pokličku sundat. Kuře musí být měkoučké. Podává se většinou se šťouchanými brambory, ale my jsme si uvařili jako přílohu kuskus.
obrazek obrazek

Martina | 25. 1. 2020 So 20.54 | Vaření, Jídla z masa, Drůběž a králík | Tisk | 29x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: