Pórkový koláč z listového těsta

Konečně nastal čas na vyzkoušení receptu na pórkový quiche (slaný koláč). Váhala jsem, protože vím, že Raďa zrovna není nadšený milovník pórku a u dětí člověk nikdy neví. Ale riskla jsem a všichni se olizovali až za ušima :-) Recept jsem našla zde
IMG_20200331_184831-nahled
  • 1 balíček listového těsta
  • 1 kelímek smetany
  • 150 – 200g anglické slaniny
  • 2 vejce (dala jsme 4, protože 2 mi přišly pro 4 lidi málo, ale asi by stačily i ta 2)
  • 2 ks pórku
  • 200 g tvrdého sýra
  • 2 cibule (možná jsem vynechala, už si nejsem jistá)
  • sůl, pepř, olej

Pórek si nakrájíme na nudličky nebo půl měsíčky a cibuli na kostičky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo.

Pórek a cibuli společně na pánvičce na troše oleje podusíme. Až pórek s cibulkou lehce zprůhlední, odstavíme. Přimícháme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu. Do misky k nastrouhanému sýru přidáme vejce, smetanu, sůl a pepř. Dobře smícháme.

Rozválíme si listové těsto na velikost menšího pekáčku. Do něj si připravíme pečící papír a těsto dobře vložíme, zvedneme i přes okraje.

Na pánev k teplé směsi pórku, cibule a anglické slaniny přidáme směs sýra, vajec a smetany. Vše dobře promícháme. Směs rozprostřeme do pekáčku na připravené listové těsto. Pórkový koláč pečeme dozlatova na 210 °C cca 15 – 20 minut. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou.

Upečený pórkový koláč necháme trochu vychladnout a můžeme se do něj pustit.
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek

Martina | 2. 3. 2020 Po 19.30 | Vaření, Zelenina, Zeleninové pokrmy | Tisk | 30x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: