Amsterdam s dětmi

Poslední prázdninový týden jsem se s dětmi vydala vlakem do Amsterdamu. Nizozemským dětem už začala škola, a tak bylo všude relativně prázdno. Jeli jsme sem hlavně kvůli Ripley's Believe It or Not. Pak jsme ještě zašli do Micropie a cestou zpátky na nádraží do NEMA.

20210831_105627-nahled

Do Amsterdamu jsme vyrazili vlakem v 8:44 a v pohodě jsme stihli vstup do Ripleyho na 10 hodin.

Ripley's Believe It or Not je takové „muzeum“ kuriozit a vzácných artefaktů, které pan Ripley začal sbírat před více než sto lety. Je to sbírka přírodních, vědeckých a uměleckých zvláštností. Viděli jsme zde mnohé zajímavé věci a užili si srandu při focení. Vstupenky jsem koupila se slevou na groupon.nl za 12,50e pro dospělého a 7,50e pro dítě. Rozhodně doporučuji k návštěvě, strávili jsme tu přes 2 hodiny a dost jsme se tu pobavili.
obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek
Na 13:00 jsme měli rezervovaný vstup do Micropie. Micropia se nachází hned vedle amsterdamské ZOO Artis a je to taková malá „zoologická“ neviditelných mikroorganismů. Připravte se na tmavé prostředí s několika mikroskopy a vitrínkami, kde tato „minizvířátka“ můžete pozorovat. Pro děti tu mají na různých místech nachystaná razítka s různými mikroby, které se sbírají do knížky, a pak na konci návštěvy si je můžete nechat zobrazit a nechat oživnout na Microbe Wall. Po návštěvě Micropie už nikdy neuvidíte sebe ani svět stejným způsobem. Mikrobi jsou nejmenší a nejmocnější organismy na naší planetě. Vstupné jsme měli v rámci Museumkaart zdarma. Strávili jsme tu asi hodinu a půl.
obrazek obrazek
Na 15:30 jsem ještě zarezervovala vstup do vědeckého muzea NEMO, které jsme už navštívili loni v červnu. Říkala jsem si, že to nechám na dětech a jejich momentální náladě. Měli jsme ho cestou na nádraží, takže žádná zacházka. Děti samozřejmě dovnitř chtěly. Přicházeli jsme k němu ze strany vyhlídkové terasy, která je volně přístupná. Měli jsme ještě dost času, a tak jsme si nahoře dali malé občerstvení – kávu, dortík a muffin. Muzeum je velmi interaktivní, zábavné, naučné a je opravdu těžké odsud děti dostat. Odcházeli jsme těsně před zavíračkou v 17:15. Vstupné jsme měli také v rámci Museumkaart zdarma.
obrazek obrazek obrazek obrazek
Pak už jsme šli na vlak a v 17:41 jeli domů. Tento výlet hodnotím jako velmi úspěšný. Stihli jsme toho dost a k tomu úplně na pohodu.

Martina | 31. 8. 2021 Út 18.42 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 40x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: