Cuketové hranolky z trouby
Receptů na jídla z cuket není nikdy dost. Proto si sem ukládám i recept na cuketové hranolky z trouby. Já jsem to spíše pojala jako cuketové miniřízečky (cuketu jsem nakrájela na větší kousky, než jako na hranolky). Recept jsem našla na Prima FRESH.
- cuketa (1 kg)
- 2 vejce
- velká hrst strouhanky (100 g)
- menší hrst strouhaného parmezánu (50 g)
K podávání
- bílý jogurt (nejlépe řecký, osolený a promíchaný s rozdrceným česnekem a/nebo bylinkami)
Troubu předehřejeme na 220 °C. Plech vyložíme pečícím papírem.
V mělké misce promícháme strouhanku a parmazán. V jiné misce rozšleháme vejce.
Cuketu oloupeme a nakrájíme ji na klínky (pokud v sobě má velká zrníčka, tak střed vykrájíme).
Po částech namáčíme cuketové hranolky v rozšlehaných vejcích a pak je obalíme ve strouhance se sýrem. Klademe je na připravený plech.
Hranolky pečeme v předehřáté troubě dozlatova a dokřupava, asi 20 až 25 minut. Jednou je během této doby obrátíme.
Pozn. Já jsem přidala ke strouhankovo-parmazánové směsi ještě jiný strouhaný sýr.
Martina | 1. 8. 2025 Pá 19.39 | Vaření, Zelenina, Zeleninové pokrmy | Tisk | 7x

