Cuketové hranolky z trouby

Receptů na jídla z cuket není nikdy dost. Proto si sem ukládám i recept na cuketové hranolky z trouby. Já jsem to spíše pojala jako cuketové miniřízečky (cuketu jsem nakrájela na větší kousky, než jako na hranolky). Recept jsem našla na Prima FRESH.

  • cuketa (1 kg)
  • 2 vejce
  • velká hrst strouhanky (100 g)
  • menší hrst strouhaného parmezánu (50 g)

K podávání

  • bílý jogurt (nejlépe řecký, osolený a promíchaný s rozdrceným česnekem a/nebo bylinkami)

Troubu předehřejeme na 220 °C. Plech vyložíme pečícím papírem.

V mělké misce promícháme strouhanku a parmazán. V jiné misce rozšleháme vejce.

Cuketu oloupeme a nakrájíme ji na klínky (pokud v sobě má velká zrníčka, tak střed vykrájíme).

Po částech namáčíme cuketové hranolky v rozšlehaných vejcích a pak je obalíme ve strouhance se sýrem. Klademe je na připravený plech.

Hranolky pečeme v předehřáté troubě dozlatova a dokřupava, asi 20 až 25 minut. Jednou je během této doby obrátíme.

Pozn. Já jsem přidala ke strouhankovo-parmazánové směsi ještě jiný strouhaný sýr.

obrazek
obrazek

Martina | 1. 8. 2025 Pá 19.39 | Vaření, Zelenina, Zeleninové pokrmy | Tisk | 7x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: