Kynutá buchta s ovocem a posypkou
- 250 ml mléka
- 30 g droždí
- 80 g pískového cukru
- 500 g polohrubé mouky
- 1 vejce nebo jen žloutek
- 80 – 100 g másla nebo rostl. tuku
- 1/4 lžičky soli
- tuk na vymazání plechu
Do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, lžíci mouky a umícháme na kašičku. Kvásek necháme 5–10 minut kynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, zbylý cukr, vejce, zbylé mléko a rozehřátý tuk. Vypracujeme těsto (až se tvoří bubliny a nelepí se). Poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Dáme na vymazaný plech, poklademe ovocem, posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě na 180–200°C. Pak teplotu (po 5–15min.) snížíme.
Martina | 31. 7. 2007 Út 22.24 | Vaření, Sladká kuchyně, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 4332x
Komentáře k textu
Tak dneska skusim upect reberborovou buchtu podle Vaseho recepttu, tak uvidim…:-)Kazdopadne dekji za recept
8. 5. 2009 Pá 13.21
Moc díky za recept,zkusila jsem a bezvadně se mi osvědčil.Moji tři chlapi doma meli boule až za ušima.A já jsem spokojená když je takhle vidím. Takže dekuji za recept a někdy naschledanou.Piškotka
29. 10. 2009 Čt 18.40
Díky moc za recept,dělám tu vaši buchtu už po třetí a vje prostě super ,musím se přiznat,že kynutý buchty mi nikdy moc nešly,ale ta vaše se mi povedla hned napoprvý a byla skvělá,dělám ji s ovocem,třešňová je super…díky za recept
10. 3. 2011 Čt 16.42
Minulý týden jsem ji zkoušela,nikdy se mi taková nepovedla,dnes ji dělám znova tak snad se zase povede:)Je výýýborná
26. 6. 2011 Ne 13.28