Drielandenpunt

Drielandenpunt (trojmezí) je místo, kde se setkávají hranice Belgie, Německa a Nizozemí. S výškou 323 metrů je to nejvyšší bod Nizozemska(s výjimkou Karibiku). Každý rok toto místo láká mnoho turistů. My jsme se sem vydali až na konci sezóny, resp. na začátku listopadu, když už tu bylo vše zavřené a potkali jsme jen pár nadšených turistů a výletníků.

dsc_0073-nahled

Auto jsme nechali na parkovišti u nově postavené rozhledny Wilhelminatoren a pěšky jsme se vydali k vrcholu.

dsc_0062-nahled

Byla to docela krátká procházka, ale pro naše prťata tak akorát. Krajina kolem nás byla krásně podzimně zbarvená, Verunka sbírala spadené listy a Ondra taky pěkně ťapkal. Tajně jsem doufala, že Labyrint (bludiště) bude ještě otevřený, ale bohužel nebyl. Vypadalo to, že sezóna tu skončila včera v neděli na Vše svaté. No aspoň máme důvod se sem ještě vrátit. Dál jsme se vydali hledat bod označující hranici tří států. Raďa si zde natočil krátké video o tom, jak skáčeme z jednoho státu do druhého :-) .

dsc_0075-nahled

Kousek odsud byl i nejvyšší vrchol Nizozemí. Těšili jsme se, jak se z druhé rozhledny Boudewijntoren rozhlédneme po okolí. Bohužel vypadala taky zavřeně. Raďa si šel udělat pár fotek z druhé strany a já s dětmi jsme okukovali rozhlednu. Nikde nebyla napsaná otevírací doba, navíc v boudě byl zapnutý počítač a hrnek s kafem. Za chvíli se na nás usmálo štěstí a dorazila obsluha! Otevřela nám výtah, ale my jsme se rozhodli tuto 50m vysokou věž zdolat po schodech. Nahoře docela dost foukalo, ale výhled stál za to.

dsc_0070-nahled dsc_0082-nahled

Dole jsme si dali oběd – děti měly klasicky polévku z termosky a my lepeňáky, a šli jsme řádit na dětské hřiště.

Více fotek najdete v galerii zde.

Martina | 3. 11. 2014 Po 22.53 | Cestování, Belgie a NL, Německo | Tisk | 506x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: