Zimní dovolená ve Stříbrnicích

Na pár dní po Štědrém dnu jsme si naplánovali zimní dovolenou ve Stříbrnicích, v apartmánech 55. Iva s našima a s Miškou tam byli už vloni, tak jsme zhruba věděli, do čeho jdeme. Obsadili jsme celou budovu, tj. 3 apartmány. Jela ještě Miščina ségra a její kamarádka s rodinami. Každý apartmán měl 2 ložnice, vybavenou kuchyň a koupelnu se sprchovým koutem. Dole ve sklepě byla super velká společenská místnost s barem, posezením, TV, pingpongovým stolem a šipkami.

40_DSC_0755-nahled

První den po příjezdu a vybalení jsme vyrazili na krátkou procházku po okolí. Bohužel žádný sníh tu nebyl, jen na sjezdovce na protějším svahu bylo pár „fleků“ ledových ploten, které jsme využili aspoň k malému bobování.

02_IMG_7540-nahled

Druhý den nás čekalo překvapení – za oknem sníh! Naplánovali jsme si procházku na chatu Návrší. Vzali jsme sáňky a krosničku a vyrazili jsme nahoru po modré značce na kopec. Na poli docela foukalo, ale v lese už pak bylo příjemně. Ondra se nesl, Verča ťapkala a sem tam se vezla na saních. Pod kapličkou jsme zabočili doleva na zimní turistickou značku a došli až na Návrší. Ondra poslední kilometr docela mrčel, asi už mu byla zima, jak se nehýbal, ale chodit taky nechtěl. Navíc už byl i unavený a hladový:-) Chvilkami jsem ho musela nést já v náručí, ale to mi vždy po pár metrech skoro upadly ruce. Tak nás na chvíli Raďa oba naložil na saně a táhl nás. V restauraci jsme krásně rozmrzli, dali jsme si polévku a pivo a vydali se na cestu dolů po žluté značce. To už byla pohodička a rychlovka. Chvílemi jsem s Verčou jela na saních, ale hodně to drncalo, tak se bála. Na silnici jsme pak naložili na sáně i Ondru a Raďa s nimi jel až pod naše apartmány.

13_DSCN1320-nahled

Třetí den dopoledne jsem vyrazila já sama s našima na procházku do Hynčic. Raďa zůstal s dětmi a ostatními v apartmánech a šli pak jen na chvíli ven na kopec sáňkovat. Venku bylo –10C a krásně slunečno. Odpoledne jsme byli doma, děti si hrály.

Čtvrtý den jsme šli dopoledne zase na chvíli sáňkovat, opět byl docela mráz, sněžilo, ale sem tam vykouklo i sluníčko. Odpoledne jsme pak šli na krátkou procházku pod sruby a pak se zahřát do hospůdky.

31_DSC_0710-nahled 33_DSC_0745-nahled

Po večerech jsme hráli různé společenské hry jako je Česko, Český film, Activity, Ligretto apod. Pilo se čepované pivo, rozlévané víno, malibu, vodka se zlatými šupinkami atd.

Pátý den jsme se ráno sbalili a rozjeli se domů. My jsme jeli k Němečkům na chalupu, pobýt tam s nimi taky pár dní.

Více fotek najdete v galerii zde.

Martina | 25. 12. 2014 Čt 21.11 | Cestování, Česká republika | Tisk | 572x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: